Συχνές Απορίες 

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανωμαλιών του προσώπου και του στόματος που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους .

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Ορθοδοντικών συνιστά έναν πρώτο ορθοδοντικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά στην ηλικία των 7. Η οδοντική ανάπτυξη κάθε παιδιού ποικίλει, κι έτσι ο πρώτος αυτός έλεγχος θα προσδιορίσει το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος έναρξης της ορθοδοντικής θεραπείας. Εάν υπάρχουν σημαντικά ορθοδοντικά προβλήματα, κρίνεται σκόπιμη μία πρώτη φάση...

Η χρονική διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας ποικίλει ανά περίπτωση και κυμαίνεται από 4 μήνες έως και 2,5 χρόνια. Η διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας επηρεάζεται από το βαθμό της ορθοδοντικής ανωμαλίας, το στάδιο της σκελετικής ανάπτυξης καθώς και από το επίπεδο συνεργασίας του ασθενούς. Η συνεπής παρουσία στις προγραμματισμένες επισκέψεις, η...

Σκοπός της πρώτης σας επίσκεψης, είναι να πραγματοποιηθεί μια ενδελεχή εξέταση και συζήτηση για τις πιθανές επιλογές μιας ορθοδοντικής θεραπείας που χρειάζεστε.

Οι αιτίες των ορθοδοντικών προβλημάτων οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες ,σε περιβαλλοντικούς παράγοντες ή σε συνδυασμό των παραπάνω.

Σίγουρα κάποια στιγμή της ορθοδοντικής θεραπείας θα έχετε αντιμετωπίσει μερικές καταστάσεις που θα σας έχουν ταλαιπωρήσει ή προβληματίσει .Τα περισσότερα τέτοιου είδους περιστατικά αντιμετωπίζονται εύκολα στο επόμενο προκαθορισμένο ραντεβού σας. Ωστόσο δείτε κάποιες λύσεις που σίγουρα θα σας βοηθήσουν πριν μας επισκευθείτε.

Η σωστή στοματική υγιεινή μας εξασφαλίζει στόμα υγιές και ευχάριστη αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι: