Νάρθηκες Clear Aligner


1. Αφαιρείτε προσεκτικά τους νάρθηκες πριν από κάθε γεύμα σας και αποθηκεύετε τους στην ειδική θήκη. Μην τους βάζετε στην τσέπη, στην τσάντα ή μέσα σε χαρτί, γιατί μπορεί εύκολα να χαθούν ή να στραβώσουν. 

2. Πριν φορέσετε και πάλι τους νάρθηκες, πλένετε τα δόντια σας με τη χρήση μαλακής οδοντόβουρτσας και κατά προτίμηση ηλεκτρικής βούρτσας με τεχνολογία υπερήχων, που μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα σίγουρα καθαρό στόμα.  

3. Φροντίστε με τα κατάλληλα μέσα (μεσοδόντια βουρτσάκια, οδοντικό νήμα ) να καθαρίζετε σωστά και τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών όπου συχνά εγκλωβίζονται τροφές και μικροβιακή πλάκα.  

4. Πλένετε τους νάρθηκες με κρύο νερό και βουρτσίστε τους με μια απλή οδοντόβουρτσα. Απαγορεύεται η επαφή του νάρθηκα με ζεστό νερό, ζεστά ροφήματα ή ατμό γιατί υπάρχει κίνδυνος στρεβλώσεων.    

5. Όταν παίρνετε ένα νέο σετ ναρθήκων, συνήθως κάθε 10-15 ημέρες, είναι πιθανό να νιώθετε κάποια πίεση στα δόντια. Είναι πολύ φυσιολογικό και μη σας ανησυχήσει. Η πίεση αυτή, που σηματοδοτεί τη μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή θέση, φεύγει γρήγορα μέσα στις πρώτες 1-2 ημέρες.

6. Όταν φοράτε τους νάρθηκες, αποφύγετε τη χρήση τσιγάρου, γιατί μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες επάνω στους νάρθηκες και να χάσετε το σημαντικό πλεονέκτημα της αόρατης ορθοδοντικής.. 

7. Φοράτε τους νάρθηκες όσες περισσότερες ώρες της ημέρας μπορείτε (τουλάχιστον 22 ώρες), και βγάζετέ τους μόνο όταν χρειάζεται να φάτε και να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Έτσι θα κερδίσετε πολύ πιο γρήγορα το χαμόγελο που ονειρεύεστε.