Σιδεράκια (brackets) ή άλλες σταθερές ορθοδοντικές συσκευές


1. Η ύπαρξη σταθερών συσκευών στο στόμα, δημιουργεί σημεία που μπορούν εύκολα να εγκλωβίσουν τροφές και μικροβιακή πλάκα. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να φροντίζετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να καθαρίζετε επιμελώς τις περιοχές γύρω από τα μεταλλικά ή ακρυλικά μέρη του ορθοδοντικού μηχανήματος. 

2. Λόγω του σύρματος που τοποθετείται στα σιδεράκια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό οδοντικό νήμα. Προμηθευτείτε ένα ειδικό οδοντικό νήμα για καθαρισμό των μεσοδόντιων περιοχών, το οποίο έχει σκληρό άκρο ώστε να μπορείτε να το κατευθύνετε κάτω από το σύρμα και μεταξύ των δοντιών. Ακόμη μπορείτε να χρησιμποιείται ειδικές μικρές βούρτσες για τον καθαρισμό των περιοχώς μετάξύ σύρματος και δοντιών. 

3. Να είστε τακτικοί στις επισκέψεις ελέγχου στον ιατρό σας, για να παρακολουθείται η εξέλιξη της θεραπείας και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις και ρυθμίσεις των συσκευών. 

4. Να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί, εάν η συσκευή που φοράτε χρειάζεται κάποια ρύθμιση από εσάς όπως σας έχει πει ο οδοντίατρος. 

5. Ο τακτικός καθαρισμός στο οδοντιατρείο και η εφαρμογή προληπτικών τεχνικών για την προστασία των δοντιών, είναι απαραίτητα να γίνονται όσο διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων σε δόντια και ούλα. 
Για να δούμε και μερικά βιντεάκια ,που θα μας βοηθήσουν στην φροντίδα της συσκευής μας.Τι πρέπει να τρώμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε ? 


Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τρώω όταν φοράω braces ??