Η θεραπεία με ενδοστοματική συσκευή (μασελάκι ύπνου) είναι μια λιγότερο παρεμβατική και εναλλακτική λύση, για πολλές διαταραχές της αναπνοής κατά τον ύπνο, όπως το Ροχαλητό και το Σύνδρομο Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας (ΣΑΥΑ).
Είναι μια νέα διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος θεραπείας, συνεχώς αναπτυσόμενη, με καλά αποτελέσματα και πολλόυς ένθερμους υποστηρικτές. Μπορεί να είναι θεραπεία πρώτης επιλογής, αλλά για πολλούς η μοναδική εναλλακτική λύση! Συστήνεται παγκοσμίως από όλους τους ιατρούς ύπνου.
Επιτρέπει στους ανθρώπους να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, παρέχοντάς τους μακροχρόνια ανακούφιση.

Οι ενδοστοματικές συσκευές είναι μασελάκια με μηχανισμό προώθησης της κάτω γνάθου, εξαιρετικά αποτελεσματικά στη διαχείριση των διαταραχών του ύπνου αποφρακτικής αιτιολογίας, επειδή τοποθετούν την κάτω γνάθο και τη γλώσσα σε μια πιο εμπρός θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου.Καθώς η γνάθος και η γλώσσα από την βάση τους κινούνται προς τα εμπρός, ο αεραγωγός ανοίγει, καθιστώντας ευκολότερη την αναπνοή. Η θεραπεία του ροχαλητού με ενδοστοματικό νάρθηκα (μασελάκι), αποδίδει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στις πιο σοβαρές διαταραχές ύπνου. Η κάτω γνάθος συγκρατείται σε μια πιο πρόσθια θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο αεραγωγός ανοίγει στο πίσω μέρος του λαιμού.Ως εκ τούτου, το ενοχλητικό ροχαλητό σταματά και ήρεμα ο ύπνος μπορεί να συνεχιστεί.

 

Μηχανισμός ύπνου
Μηχανισμός ύπνου