Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια μεταλλική απομίμηση της ρίζας ενός δοντιού που έχει χαθεί ή έχει αφαιρεθεί. Το υλικό κατασκευής τους αποτελείται από καθαρό τιτάνιο ή από ζιρκονία η μείγμα από τιτάνιο και ζιρκονία (ROXOLID), και τοποθετούνται μέσα στο οστό της γνάθου. Aποτελούν το πιο σύγχρονο τρόπο αντικατάστασης ενός ή περισσοτέρων δοντιών.

Υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός μου να μη «δεχτεί» το εμφύτευμα;

Όχι. Τα οδοντικά εμφυτεύματα και κυρίως τα αναγνωρισμένα συστήματα κατασκευάζονται από τιτάνιο που γίνεται αποδεκτό από τον οργανισμό μας. Ορθοπεδικοί χειρούργοι χρησιμοποιούν το τιτάνιο σε ορθοπεδικές επεμβάσεις όπως οι «λάμες» στα κατάγματα και η αρθροπλαστική, χωρίς προβλήματα.

Πόση διάρκεια ζωής έχουν τα εμφυτεύματα;

Με τη σωστή φροντίδα, τα εμφυτεύματα μπορούν να μείνουν στο στόμα μας όλη μας τη ζωή. 

Μήπως είμαι πολύ μεγάλος για να βάλω εμφυτεύματα;

Η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθέτηση και όχι η ηλικία.

Πόσο διαρκεί η εμφύτευση ;

Ο χειρούργος-οδοντίατρος λειτουργεί ατραυματικά και με ασφάλεια. Για αυτό το λόγο κατά την διάρκεια μόνο μιας διαδικασίας είναι δυνατή η εφαρμογή των μερικών εμφυτευμάτων μέσα σε μία ημέρα !

Τα δόντια, βασισμένα στα εμφυτεύματα χαρίζουν την αίσθηση των φυσικών δοντιών;

Δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά. Τα δόντια, βασισμένα στα εμφυτεύματα, χαρίζουν τις πιο φυσικές αισθήσεις κατά την ομιλία, λήψη τροφής, και γέλιο.

Πώς μπαίνουν τα εμφυτεύματα; Πονάνε;

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο κόκκαλο με μια σχετικά απλή για τον έμπειρο χειρουργό επέμβαση. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι περίπου μισή ώρα για ένα εμφύτευμα κι αυξάνει ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία κι έτσι ο ασθενής δεν πονάει καθόλου. Μετά την επέμβαση επίσης δεν υπάρχει αξιόλογος πόνος που συνήθως αντιμετωπίζεται με ένα απλό παυσίπονο.